Kontakt z nami

Bank Zachodni WBK S.A. O/Gdańsk
nr 48 1090 1098 0000 0000 0901 6025

O nas

Zostaliśmy powołani do życia z aktem notarialnym w dniu 15 lutego 1993 roku. Nasza działalność statutowa związana z animowaniem, propagowaniem i organizowaniem programów społecznych, nastawionych głównie na młodzież spełniała wszystkie kryteria i znalazła tak wysokie uznanie, że została zarejestrowana jako jedna z pierwszych w województwie pomorskim organizacji pożytku publicznego. Z datą 21 kwietnia 2004 roku nadano nam cechy Organizacji Pożytku Publicznego i wprowadzono do ewidencji z numerem 0000083388 pod nazwą "Pomorska Fundacja Edukacyjna".

Dzięki naszym darczyńcom przekazać paczki świąteczne i z Okazji Dnia dziecka, sfinansować stypendia dla uczniów i studentów (łącznie ufundowano ich do tej pory 25), zorganizować spartakiady sportowe dla dzieci z domów dziecka i ośrodków opiekuńczo-wychowawczych województwa pomorskiego (do tej chwili zorganizowano i przeprowadzono 4), a ponadto organizujemy odczyty i prelekcje, prowadzimy działalność wydawniczą, organizujemy konkursy z zakresu wiedzy o bezpieczeństwie dzieci i młodzieży oraz wiele innych tego typu programów.

• PIT – 28 prosimy by w dziale M w pozycji 125 wpisały nasz numer KRS 0000083388, a w pozycji 126 kwotę 1% Państwa podatku,

• PIT – 36 prosimy by w dziale O w pozycji 302 wpisały nasz numer KRS 0000083388, a w pozycji 303 kwotę 1% Państwa podatku,

• PIT – 37 prosimy by w dziale I w pozycji 123  wpisały nasz numer KRS 0000083388, a w pozycji 124 kwotę 1% Państwa podatku,

• PIT – 38 prosimy by w dziale H w pozycji 58  wpisały nasz numer KRS 0000083388, a w pozycji 59  kwotę 1% Państwa podatku,

• PIT – 39 prosimy by w dziale H w pozycji 51 wpisały nasz numer KRS 0000083388, a w pozycji 52  kwotę 1% Państwa podatku.